Dierenvoedselbank Limburg
wij hebben een hart voor dieren

LEEFGELDNORMEN

Hier vindt u een overzicht van de leefgeldnormen welke wij hanteren bij elke aanvraag voor een dierenvoedselpakket. Hiermee willen wij er zeker van zijn dat de pakketten komen bij mensen die het echt nodig hebben.

Wij baseren onze leefgeldnormen op die van de reguliere Voedselbanken. Daar deze helaas geen rekening houden met aanwezige huisdieren (uitgezonderd geregistreerde blindengeleide- en hulphonden) verhogen wij hun norm met de (landelijk gebruikte) kosten voor grote huisdieren (honden en katten).

U hoeft deze berekening niet te doen als u reeds gebruik maakt van een Voedselbank of onder bewindvoering staat !!

Onder leefgeld wordt verstaan hetgeen dat overblijft na aftrek van alle vaste lasten. Dus tel alle inkomsten bij elkaar op (incl. eventuele alimentatie, huurtoeslag, zorgtoeslag, kind gebonden budget, kostgelden, belastingteruggave en/of andere inkomsten) en trek alle vaste lasten daar vanaf (huur/hypotheek, energiekosten (gas/water/licht, bijdrage WML, alle verzekeringen, telefoon/internetkosten en aflossing schulden). De uitkomst is uw leefgeld.. U kunt ook de bijlage (einde van deze pagina afdrukken en invullen om het leefgeld te bepalen).

Leefgeldnorm 2019 per maand

1 persoonshuishouden € 225,00           2 persoonshuishouden € 315,00

3 persoonshuishouden € 405,00          4 persoonshuishouden € 495,00

5 persoonshuishouden € 585,00          6 persoonshuishouden € 675,00

Tel daarbij op:

Per kleine hond € 4,33 / per middelgrote hond € 8,66 / per grote hond € 12,99

Per kat € 2,17

De uitkomst is onze leefgeldnorm voor toekenning van een dierenvoedselpakket. Heeft u twijfels over uw berekening? Neem dan contact met ons op via aanvraag@dvblimburg.nl.

Download onderstaande bijlage en vul deze in als u uw eigen leefgeld wilt berekenen..

REKENMODULE LEEFGELD
DVBL INKOMSTENTOETSING.pdf (467.39KB)
REKENMODULE LEEFGELD
DVBL INKOMSTENTOETSING.pdf (467.39KB)


 
E-mailen
Bellen