Dierenvoedselbank Limburg
wij hebben een hart voor dieren

HISTORIE.... hoe en allemaal begon en verder gaat

Op 01/08/2013 werd gestart als Dierenvoedselbank Zuiden en per 01/08/2016 als officiële stichting onder de naam Stichting Dierenvoedselbank Parkstad en Omstreken (DVB PEO).

In 2019 werd gestart met project Dierenvoedselbank Limburg om meer uitgiftepunten in de provincie te realiseren en daardoor nog meer mensen en hun huisdieren te kunnen helpen..  

In Juli 2019 kregen wij een officiële ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) en dit heeft voordelen voor onze stichting en uiteraard donateurs en sponsors. Meer info? Klik HIER of ga naar de ANBI pagina.

In Augustus 2019 werd een samenwerkingsverband gesloten met de Dierenvoedselbank Sittard- Geleen, deze resulteerde in een gezamenlijk besluit om deze als dependance van de Dierenvoedselbank Limburg toe te voegen.

In diezelfde maand gaf, het particulier initiatief, “Love Hope” te kennen ons te steunen om ook via hun fondsen te werven. Gedurende het schooljaar 2019-2020 zullen zij acties organiseren en spullen verkopen waarvan de opbrengsten naar ons gaan.

Vanaf September 2019 biedt de dierenvoedselbank, in samenwerking met sponsor Lotgering, aan alle klanten de mogelijkheid om te kiezen tussen een brokken- of vleespakket. Dit laatste wordt helemaal door de sponsor betaald.

Op 04 Oktober 2019 wordt een benefietavond georganiseerd om fondsen te werven waarmee wij diverse projecten willen realiseren. Er zijn belangenloze, optredens van een groot aantal artiesten en een grote doorlopende tombola met een totaal prijzenpakket t.w.v. ruim € 1.600,00. Afhankelijk van de respons en opbrengst wordt dit misschien een wederkerend evenement.

In begin 2020 wordt de 3 e dependance/uitgiftepunt gestart in de regio Gulpen-Wittem & Vaals.

 

En wat er nog gebeurd…. Dat volgt later op deze pagina of volg ons op Facebook (@dvblimburg).

 
E-mailen
Bellen