Dierenvoedselbank Limburg
wij hebben een hart voor dieren

Welkom op onze website

Tegenwoordig zijn er, door omstandigheden, helaas veel mensen die niet de mogelijkheid hebben om, naast de kosten voor hun levensonderhoud, hun huisdieren te kunnen onderhouden. Dit terwijl je in moeilijke tijden vaak jouw maatje juist heel hard nodig hebt want het is bewezen dat huisdieren hier een positieve bijdrage aan kunnen leveren. Een hond “dwingt” jou om naar buiten te gaan, mensen te ontmoeten en sociale contacten kun je daardoor uitbreiden en aan houden. Een kat, bijvoorbeeld, geeft jou gezelschap op het moment dat je het thuis “even niet ziet zitten”. Een huisdier is dus niet gewoon ding maar een levend wezen.

Als mensen het dierenvoer niet meer kunnen betalen, dan geven ze hun huisdier vaak gewoon iets van hun eigen eten. Dat is niet altijd gezond want in dierenvoer zitten specifieke belangrijke mineralen en vitamines. Medische kosten kunnen ook niet betaald worden als het dier hierdoor ziek zou worden. Door deze en andere redenen komen lieve huisdieren vaak in asiel terecht of, erger nog, worden deze gewoon op straat gezet. Dit willen wij voorkomen door voeding (en huisdiergerichte artikelen) in te zamelen en vervolgens weer uit te delen aan mensen die het nodig hebben. Daarnaast bieden wij, indien mogelijk, nog aanvullende extra hulp en ondersteuning.

Bent u ook in een situatie terechtgekomen waardoor u graag in aanmerking voor onze steun wilt komen. Wilt u weten of er een dierenvoedselbank in uw regio is? Klik dan HIER of ga naar de AANMELDEN pagina.

De Dierenvoedselbank Limburg (kortweg DVBL), haar dependances en leden zijn afhankelijk van de giften van bedrijven en particulieren. Wilt u ons ook steunen (financieel of d.m.v. ter beschikking stellen van diervoer en/of andere artikelen)? Klik dan HIER of ga naar de STEUNEN pagina.

 Heeft u een algemene vraag? Stuur ons dan een bericht via de CONTACT pagina of klik HIER.. 
E-mailen
Bellen